В Івано-Франківській ОВА заявили, що укриття мають бути відчинені цілодобово

2 червня під головуванням заступника голови ОВА Віталія Ільчишина відбулося засідання комісії ТЕБ і НС по питанню функціонування споруд цивільного захисту та укриттів на території області. Про це повідомили в Івано-Франківській ОВА.

Участь у засіданні взяли начальник Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Сергій Безпалько, начальник управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Стебницький, а також голови територіальних громад області та керівники районних військових адміністрацій.

Зокрема, Віталій Ільчишин наголосив на тому, що всі укриття мають бути відчинені для всіх людей цілодобово. Також будуть проводитися перевірки укриттів. У випадку, якщо будуть зафіксовані скарги на те, що укриття зачинені, або у неналежному стані, здійснюватимуться оперативні перевірки зазначених у зверненнях порушень та у разі підтвердження відповідних фактів здійснюватимуться дієві заходи стосовно їх усунень.

Також у місцях розташування захисних споруд та укриттів мають бути встановлені відповідні таблички, аби громадяни могли швидко знайти укриття.

Керівник Головного управління ДСНС України в області Володимир Чернецький додав, що крім безперервного доступу до укриттів, важливим залишається їхній стан. Відповідальні особи мають тримати це питання на особистому контролі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.