Водій, який на Косівщині збив трьох пішоходів, відбувся умовним терміном

Косівський районний суд виніс вирок жителю Косівщини, який скоїв наїзд на трьох пішоходів.

15 січня 2023 року приблизно о 21.30 водій, керуючи автомобілем марки і моделі «DAEWOO LANOS» рухався проїжджою частиною автодороги по вулиці Миру в селі Старому Косові Косівського району. Під час руху водій, керуючи транспортним засобом в умовах недостатньої видимості, проявив необережність, не стежив за дорожньою обстановкою, відповідно не реагував на її зміну, не обрав безпечної швидкості руху, щоб мати змогу зупинити транспортний засіб в разі виявлення небезпеки для руху, не врахував ширину проїзної частини відповідного напрямку руху, допустив виїзд на зустрічну смугу руху, та виїхав на тротуар, де знаходилися пішоходи (дві жінки та чоловік).

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху жінка та чоловік зазнали тяжких тілесних ушкоджень, ще одна жінка зазнала травм.

В судовому засіданні обвинувачений винним себе визнав повністю і підтвердив всі обставини, що викладені в обвинувальному акті та матеріалах кримінального провадження. В скоєному щиросердечно розкаюється, просить суворо не карати. Не заперечує щодо розгляду справи згідно положень ч.3 ст. 349 КПК України.

Потерпілі в судовому засіданні підтримали подані ними раніше до суду розписки, згідно яких жодних претензій майнового та морального характеру до обвинуваченого не мають, оскільки ним відшкодовано їх витрати на лікування повністю та сплачено компенсацію за моральну шкоду. Просять його суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначити йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік. Керуючись ст.75 КК України, звільнив його від відбування призначеного основного покарання з випробуванням встановивши йому іспитовий строк 1 (один) рік.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.