У Ворохті створюють нову туристичну еколокацію

Ворохтянський селищний голова Олег Дзем’юк, заступник директора з наукової роботи Карпатського НПП Олександр Киселюк, реалізатор проєкту Віктор Попадюк та начальник відділу туризму, зовнішніх зв’язків та інвестицій Віталій Кермощук проінспектували хід реалізації (відновлення) туристичної локації "Болото Рудяк".

Роботи проводяться у рамках реалізації проєкту «Промоція екологічного туризму у Ворохтянській громаді шляхом покращення інфраструктури верхового болота Рудяк».

Болото Рудяк, яке знаходиться у Ворохті на території Карпатського національного природного парку (КНПП), є одним із найцікавіших та найцінніших у Карпатах. Його площа становить близько 100 га. Тут на одному квадратному метрі можна знайти та ідентифікувати понад 200 видів живих організмів, є червонокнижні рослини.

«Останнім часом серед туристів особливої популярності набувають відвідування природних об’єктів. Завданнями цього проєкту є: забезпечити відвідувачів комфортними умовами перебування на природній локації, достовірною інформацією про екосистему болота Рудяк, полегшити маршрут до нього, а також нагадати про правила поводження на природоохоронній території, підвищити екологічну свідомість туристів та місцевих жителів», - повідомили у Ворохтянській селищній раді.

Тож, у межах проєкту наразі реалізовано:

  • облаштовано пішохідним дерев’яним мостиком та лавочками навколишню територію, з яких зручно та безпечно оглядати болото, знайомитись з рослинністю та робити фото;
  • забезпечено освітлення території за допомогою світлових панелей на сонячних батареях.

У подальшому заплановано встановити інтерактивні стенди для дітей, вказівники з центральної дороги для полегшення знаходження об’єкта та зробити маршрут інклюзивним.

Облагородження цього цінного природного об’єкту забезпечить впізнаваність краю та збільшення кількості відвідувачів. Загальна вартість проєкту - 202 000 грн. З них 165 000 грн виділено грантодавцями (їх перелік на фото) та 37 000 із селищного бюджету Ворохтянської територіальної громади.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.