В Івано-Франківську відкрили адсорбційну кисневу станцію

В Івано-Франківському обласному клінічному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відкрили одну з перших в Україні станцію кисневу адсорбційну, що виробляє газоподібний медичний кисень. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Обладнання закуплено за кошти НСЗУ, його вартість разом з монтажними роботами склала близько 5 млн. грн.

«Наявність такої станції забезпечить можливість вчасно заправляти та укомплектовувати всі автомобілі швидкої медичної допомоги киснем медичним, причому що в кожному із них передбачено по три балони. Також тепер ЦЕМД та МК зможе, за потреби, забезпечити киснем медичним і інші заклади охорони здоров'я області», - йдеться у повідомленні.

Крім того, сьогодні отримали нові автомобілі «швидкої» деякі з підстанцій обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Сім автівок підприємство отримало за розподілом МОЗ України, ще дві, як гуманітарну допомогу, за укладеним договором із Всесвітньою організацією охорони здоров’я та одну від організації Фінн Ем Орг (Фінляндія) для тренувального центру ЦЕМД. Йдеться про повнопривідні автомобілі Вольксваген Крафтер класу «С», передньопривідні автомобілі Сітроен Джампер класу «В» та «С», автомобілі Фіат Дукато типу «А» та Мерседес Бенз Спрінтер класу «В».

На урочистості з нагоди Всесвітнього дня екстреної медичної допомоги завітали голова обласної ради Олександр Сич, заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, заступник міського голови міста Івано-Франківськ Віталій Федорів та голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я Наталія Бирчак.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.