Науковиця ІФНМУ Вікторія Процюк взяла участь у міжнародній конференції у Канаді

Асистентка кафедри мікробіології, вірусології та імунології ІФНМУ Вікторія Процюк взяла участь у міжнародній науковій тематичній конференції «Candida and Candidiasis 2023», яка відбулася 13-17 травня в м. Монреаль (Канада), де була єдиним делегатом від України. Про це повідомили в ІФНМУ.

Організатором зустрічі виступило Міжнародне товариство мікробіологів. Загалом участь у конференції взяли 338 представників з різних країн світу, зокрема Канади, США, Великобританії, Австралії, Франції, Німеччини, Бельгії, Індії, Ірландії, Польщі та України.

У межах програми конференції відбулися пленарні засідання, постерні та клінічні сесії. У день відкриття з доповідями виступили провідні вчені світу в галузі мікробіології - Carol Kumamoto, Damian Krysan (США) та Leah Cowen (Канада).

Асистентка ІФНМУ Вікторія Процюк взяла участь в обговореннях під час постерних та клінічних сесій. Зокрема, основним питанням в обговореннях була проблема антибіотикорезистентності грибів роду Candida та можливі шляхи її вирішення.

«Участь у науковому форумі міжнародного рівня є добрим досвідом для мене у подальшій науковій роботі. Кожен з нас мав можливість поділитися результатами власних досліджень, обмінятися думками та ідеями, обговорити перспективи міжнародної співпраці», - зауважила Вікторія Процюк.

Зазначимо, що молода науковиця ІФНМУ на разі знаходиться на науковому стажуванні на базі кафедри молекулярної та клітинної біології в університеті міста Гуелф (провінція Онтаріо, Канада) за грантової підтримки NSERC (Natural Sciences and Engineering Research Council of Canada).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.