Жителька Коломийщини, яка придбала наркотики з метою збуту, відбулась умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок уродженці с. Княждвір Коломийського району, яка незаконно придбала та зберігала з метою збуту особливо небезпечну психотропну речовину, в особливо великих розмірах.

Наприкінці жовтня 2022 року обвинувачена з метою особистого збагачення, вирішила зайнятися незаконним збутом психотропних речовин на території м. Коломиї.

На одному з Телеграм-каналів жінка замовила психотропні речовини, які планувала реалізувати через так звані «закладки». Фотознімки з накладеними геоданими та з відміткою місця схову мала відправляти кураторам Телеграм-каналу. При цьому, за виконані «закладки» вона повинна була отримувати від операторів грошову винагороду.

20 листопада 2022 року обвинувачена забрала з поштомату з метою збуту особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено - РVР ( 1 -феніл-2-піролідин-1 -іл-петан-1 -он), в кількості 193,8342 грама, що є особливо великим розміром. Після цього була затримана поліцейськими.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні злочину визнала та повністю підтвердила обставини, викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаялася.

Обставини, що пом’якшують покарання є щире каяття, визнання вини. Обставин, що обтяжують покарання відсутні.

При визначенні міри покарання суд враховує наявність у обвинуваченої на утриманні малолітньої дитини, її молодий вік, те, що вона раніше до кримінальної відповідальності не притягувалась, позитивно характеризується.

«Враховуючи викладене, суд доходить висновку, що одна лише тяжкість вчиненого в даному випадку злочину не може бути єдиною та безумовною підставою для висновку про неможливість виправлення обвинуваченої без ізоляції від суспільства, а тому їй слід призначити покарання за ч.3 ст. 307 КК України у вигляді позбавлення волі із застосуванням ст.69 КК України, нижче найнижчої межі, передбаченої санкцією ч. 3 ст. 307 КК України без конфіскації майна, зі звільненням від відбуття покарання з іспитовим строком згідно положень ст. 75 КК України та покладанням на неї обов’язків, передбачених ст. 76 КК України, оскільки зазначене покарання буде необхідним та достатнім для її виправлення та попередження нових злочинів», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 КК України та призначив їй покарання із застосуванням ст.69 КК України нижче найнижчої межі, передбаченої санкцією статті, у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст.75 КК України звільнив її від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 (три) роки.

На вирок може бути подано апеляцію до Івано-Франківського Апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд протягом тридцяти діб з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.