Молдаванин, який побив прикарпатця у Рогатині, отримав 4,5 роки ув’язнення

Рогатинський районний суд виніс вирок громадянину Молдови, який завдав місцевому мешканцю тяжких тілесних ушкоджень.

31 березня 2020 року обвинувачений прогулювався у центрі Рогатина зі своєю цивільною дружиною та онукою. Один із чоловіків почув, що громадянин Молдови спілкується із жінкою російською мовою і почав чіплятися до нього. Між чоловіками виникла бійка. В сутичці сильнішим виявився молдаванин, який завдав прикарпатцю кількох ударів у голову. При цьому суд визнав потерпілого винуватцем конфікту.

За висновком експерта у потерпілого виявлені тілесні ушкодження - закрита черепно-мозково-лицева травма з багато уламковими переломами кісток мозкового та лицевого черепа, струсом головного мозку, двобічного гемосинуситу, рани, синця в ділянці обличчя та крововиливи під кон’юктиву лівого очного яблука, які утворилися від дії тупих твердих предметів, якими могли бути як руки, ноги, так і інші тупі тверді предмети, можуть відповідати терміну, вказаному у постанові, відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, які є небезпечними для життя в момент спричинення, та тілесне ушкодження у вигляді синця грудної клітки, який відноситься до легких тілесних ушкоджень.

Потерпілий помер у липні 2021 року.

Суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченого необхідно кваліфікувати за ч.1 ст.121 КК України, оскільки він вчинив умисні дії, які виразились у заподінні умисного тяжкого тілесного ушкодження потерпілому, тобто умисного тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння.

При цьому обвинувачений мав судимість за згвалтування, за що отримав покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

Читайте також: Молдаванин, який згвалтував жінку у Рогатині, отримав 4 роки позбавлення волі

Обвинувачений визнав себе винним в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.1 ст.121 КК України. У вчиненому щиро розкаявся, засудив свою поведінку та просив суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив йому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки 6 (шість) місяців, зарахувавши частково відбуте покарання за попереднім вироком.

Строк відбування покарання рахуватимуть з часу його затримання за попереднім вироком, а саме з 15 березня 2022 року.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.