Світлана Онищук відзвітувала про роботу в 2022 році

6 квітня на черговій сесії Івано-Франківської обласної ради Світлана Онищук проінформувала про основні напрацювання обласної військової адміністрації за 2022 рік. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

Текст подаємо повністю:

Головний пріоритет - підтримка Збройних сил України, наших прикарпатських воїнів. Торік з обласного бюджету виділено 22 млн. гривень для допомоги військовим, для підтримки сімей військових - 17,5 млн грн. Передали пів сотні позашляховиків, понад тридцять автомобілів швидкої допомоги, різної техніки. І це далеко не весь перелік наших напрацювань. Не менш важливим була організація і проведення благодійного аукціону, за результатами якого виручено 3,7 млн грн і придбано зимові шини, запчастини до автомобілів та прально-банні комплекси для 102 бригади територіальної оборони.

Прикарпаття прихистило понад 150 тис внутрішньо переміщених людей. Від початку війни нам вдалося облаштувати для довготривалого проживання 8️⃣8️⃣шелтерів, в яких сьогодні проживає понад 5 тис. ВПО. І ближчим часом готуємося до відкриття ще 7 шелтерів, в тому числі одного із потужних об’єктів на 500 ліжко-місць. Нами створені виїзні мобільні бригади, які працюють з пересенцями – допомагають, консультують та підтримують. Також з обласного та місцевого бюджетів спрямовано 180 млн. грн. для забезпечення їхнього проживання. Суттєвою є підтримка міжнародних донорів, які виплатили 40 млн. доларів грошової допомоги внутрішньо переміщеним людям.

Нам вдалося залучити допомогу від понад 10 іноземних держав і спрямувати її на потреби внутрішньо переміщених людей, військових, інтернатних закладів області та на Схід держави для 10 обласних військових адміністрацій. Ми отримали майже 400 генераторів різної потужності, у тому числі генераторні станції.

До нас релокувалося 80 великих підприємств, з яких 49 відновили роботу на нових локаціях. А якщо порахувати й дрібні, й середні, то буде понад 200 таких підприємств, які перевезли до нас своє обладнання, яким ми знайшли відповідні площі, які перевезли з собою людей і вони також тут працюють.

Ми вистояли енергетичну війну та найскладнішу за всю історію нашої країни зиму. Вдалося здійснити фізичне укріплення усіх ключових станцій і підстанцій області. Лише по об’єктах в області було здійснено 7 ракетних атак, постраждав об’єкт генерації, об’єми руйнувань складають близько 50 відсотків. Розгорнули 468 “Пунктів незламності” та забезпечили їх усім необхідним.

Ми придбали 1689 одиниць медичного обладнання на загальну суму 338 млн. грн. Оздоровлення та реабілітацію отримали 8616 військовослужбовців та понад 15,7 тисяч вимушено переміщених людей. Область отримала унікальну, першу та єдину в Україні дороговартісну пересувну станцію збору крові. Упродовж 2022 року заклади охорони здоров’я підписали 277 договорів з Національною службою здоров’я України та отримали виплати на суму 5,6 млрд. гривень.

Облаштували бомбосховища у освітніх закладах. На це було спрямовано 41,7 млн. гривень. 13 громадам закупили шкільні автобуси на понад 32 млн. гривень.

Продовжувалась робота, спрямована на забезпечення реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення. У 2022 році вдалося виконати роботи на суму 384,7 млн. грн.