На Івано-Франківщині підтвердили циркуляцію нового варіанту коронавірусу

Референс-лабораторія з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусних та особливо небезпечних патогенів ЦГЗ за результатом секвенування цього тижня підтвердила циркуляцію варіанту Omicron XBB.1.5 коронавірусу SARS-CoV-2 у переважній більшості областей країни. Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Відтак підтверджено методом секвенування Omicron XBB.1.5 у пацієнтів з: Сумської (де був перший пацієнт), Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської та міста Київ, Львівської, Миколаївської, Одеської, Тернопільської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

«Сам по собі штам Omicron клінічно переноситься пацієнтами легше, проте він передається швидше. Тому питання циркуляції Omicron XBB.1.5 в усіх областях вже питання днів. Omicron XBB.1.5 виявили у пацієнтів по всій країні — крім Кіровоградської області. Аби захистити себе та своїх близьких потрібно вакцинуватися та робити бустерні щеплення. Якщо ви відчуваєте симптоми ГРВІ, то одягайте маску та ізолюйтесь якомога швидше», — каже Оксана Кошалко, керівниця відділу епіднагляду ЦГЗ.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.