Водійці «Тесли», яка скоїла смертельний наїзд у Коломиї, присудили нічний домашній арешт

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід водійці «Тесли», яка скоїла смертельний наїзд у Коломиї.

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором, в обґрунтування якого посилався на те, що 24.02.2023 о 20:50 годин обвинувачена, керуючи автомобілем марки TESLA MODEL 3, рухалася проспектом Михайла Грушевського в м. Коломиї, та повернула з проїзної частини праворуч, щоб зупинити свій автомобіль у спеціально відведеному місці перед магазином «Класік», що знаходиться в будинку під номером 70. В той час правим тротуаром по напрямку руху автомобіля з права на ліво перед магазином «Класік» проходили пішоходи чоловік та жінка. Водійка проявила неуважність, під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху не урахувала дорожню обстановку, стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, під час паркування не застосувала гальмування, щоб зупинити автомобіль, унаслідок чого виїхала на тротуар, де вчинила наїзд на пішоходів. Надалі автомобіль сходами з’їхав вниз до входу в магазин, та ударом до дверей і стіни будівлі повторно травмував пішоходів. При цьому, водійка порушила вимоги Правил дорожнього руху України, а саме: п.2.3.6), д); п. 11.13., п. 12.1., п. 12.3. У результаті порушення водійкою Правил дорожнього руху України сталася дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої жінка від отриманих травм померла на місці події, а чоловік з травмами доставлений до КНП «Коломийська ЦРЛ» КМР.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав. Просив застосувати відносно підозрюваної запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, в нічний час.

Захисник у судовому засіданні не заперечив проти застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Підозрювана підтримала вказане захисником.

«Прокурором доведено наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може вчинити дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України, зокрема переховуватися від органів досудового розслідування та суду, вчинити інше кримінальне правопорушення. Вирішуючи дане клопотання враховую також вагомість наявних доказів про вчинення обвинуваченою зазначеного злочину, наявність постійного місця проживання, характеризуючі підозрювану дані, відсутність в неї судимостей. Обґрунтованість підозри, пред`явленої поза розумним сумнівом підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами, зокрема: відомостями, які містяться в протоколі огляду місця події, протоколами допитів свідків, та іншими матеріалами кримінального провадження в їх сукупності. Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що в судовому засіданні поза розумним сумнівом доведено відсутність можливості застосування більш м’якого запобіжного заходу, тому клопотання слід задовольнити та застосувати щодо обвинуваченої запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши їй залишати житло в нічну пору доби, з покладенням на неї додаткових обов`язків, необхідність покладення яких встановлена з наведеного прокурором обґрунтування клопотання і саме такий запобіжний захід буде достатнім для забезпечення дієвості даного кримінального провадження», - йдеться в Ухвалі суду.

Суд задовольнив клопотання та застосував щодо підозрюваної запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши їй залишати житло в період доби з 22 год. 00 хв. до 07 год. 00 хв., без дозволу слідчого, прокурора, або суду.

Прізвище судді в ухвалі не вказується. Зазначимо, що восени 2022 року у роботі Єдиного державного реєстру судових рішень відбулись зміни. У результаті - персональні дані учасників процесу (суддів, прокурорів та захисників) відтепер можуть не публікуватись у вироках суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.