Прикарпатка, яка на Коломийщині вкрала урну для пожертв, відбулась умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатці, яка скоїла крадіжку урни з пожертвами для громадської організації.

29 вересня 2022 року близько 13:30 обвинувачена, перебуваючи біля супермаркету в с.Нижньому Вербіжі Коломийського району, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, викрала урну для збору коштів вартістю 500 гривень та грошові кошти в сумі 769 гривень 10 копійок, які знаходились в цій урні.

Урна та кошти належали громадській організації «Міцна Громада» Нижньовербізької територіальної громади Коломийського району. Після цього обвинувачена місце вчинення злочину з викраденими коштами покинула, маючи можливість розпорядитись викраденими коштами на власний розсуд, чим спричинила вказаній громадській організації майнову шкоду на загальну суму 1 269 гривень.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнала повністю та підтвердила обставини вчиненого нею злочину, вказані в обвинувальному акті. Вона у вчиненому щиро розкаюється, просить її суворо не карати.

Суд також враховує особу винної, яка є молодого віку, вперше притягується до кримінальної відповідальності. Однак, вона негативно характеризується за місцем проживання, що стверджується довідкою-характеристикою, виданою 03.10.2022 року відповідним органом місцевого самоврядування (а.п.40).

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.185КК України, і призначити їй покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять ) років. На підставі ст.75 КК України звільнив засуджену від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

На вирок може бути подана апеляція до Івано-Франківського апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.