В Івано-Франківську медики наркологічного центру протестують проти реорганізації

Працівники Прикарпатського наркологічного центру протестували проти приєднання їхнього закладу до Прикарпатського обласного центру психічного здоров'я.

22 лютого з плакатами "Зупиніть об'єднання і знищення медичних закладів заради звільнення землі під забудову" та "Хочете забрати землю — побудуйте лікарню" медики прийшли до будівлі обласної військової адміністрації, повідомляє з місця кореспондентка Суспільного.

Лікарка-нарколог медзакладу Лідія Ніколенко каже: прийшли, оскільки проти реорганізації центру.

«Нам кажуть, що це — реорганізація, але ми бачимо, якою є ситуація навколо нашого закладу, яка йде забудова, будують багатоповерхівки. Ми розуміємо, що це — ніяке не об'єднання, а просто знищення нашого медичного закладу. Нас приєднують до обласної психоневрологічної лікарні № 3. Я нічого не маю проти цього закладу, але в нас — вужча спеціалізація. У нас — 80% наркологічних пацієнтів, вони — дуже вразлива категорія, і лікуватися в психіатричному закладі вони не хочуть», — каже Лідія Ніколенко.

Керівник благодійного фонду "Захід Шанс" Олександр Гринь каже: реорганізація центру може спричинити перерву у лікуванні хворих.

«Центр розташований у центральній частині міста, пацієнтам зручно добиратися, а не їхати кудись далеко. Люди покинуть програму. Це загрожує перериванням замісної підтримувальної терапії, подальшому розповсюдженню ВІЛ-інфекції, СНІДу і туберкульозу. Зараз по всій області — понад 420 пацієнтів і кожного дня їхня кількість збільшується», — каже Олександр Гринь.

Зазначимо, що «Прикарпатський наркологічний центр» та «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги» планують приєднати до «Прикарпатського обласного центру психічного здоров’я». Таке рішення ухвалила комісія обласної ради з питань охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.