Художниця Ірина Чмелик намалювала портрети 43 загиблих воїнів

В Івано-Франківську відкрили виставку «Звитяжці», присвячену загиблим воїнам. Про це повідомили в Івано-Франківській обласній спілці журналістів НСЖУ.

До неї увійшли 43 графічні портрети загиблих героїв. Їх Ірина Чмелик малювала від початку повномасштабного вторгнення. Те, що зараз в експозиції виставки, лише частина всіх робіт, якими авторка віддає шану не лише героям, а й їхнім близьким: дружинам, батькам, братам, сестрам, друзям… У доробку художниці портрети військових, починаючи ще з 2014-го.

«Дуже болісно за кожною людиною, в якої забрали життя. За кожним портретом історія, доля, мрії, сподівання на майбутнє, яким, на жаль, не судилося збутися. Повномасштабне вторгнення росії стало стресовим для кожного із українців. Для мене відрадою стало створення цих портретів. Мене зачіпала кожна посмішка зі світлин під некрологами і мені здається, що ми маємо робити все для того, щоб кожен із цих героїв був з нами завжди», — каже авторка виставки Ірина Чмелик.

У виставці «Звитяжці» портрети захисників та захисниць зі всієї України: громадські активісти, музиканти, художники, які, напевно, ніколи не думали, що візьмуть до рук зброю.

Виставку відкрили у мистецькому просторі «Ваґабундо», розпочавши із літературного вечора, на якому свої вірші зачитав поет Богдан Томенчук, а письменниця Ольга Деркачова свою прозу на воєнну тему.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.