20 прикарпатських студентів отримуватимуть стипендії голів ОДА та облради

Днями голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук та обласної ради Олександр Сич підписали спільне розпорядження 517/673-р, згідно з яким студентам закладів вищої та фахової передвищої освіти призначено стипендію. Вони її отримуватимуть з вересня 2022 року до червня 2023 року.

Йдеться про 10 студентів, які здобувають освітній ступінь бакалавра або магістра та 10 студентів, які здобувають освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра.

Навчаються стипендіати в Івано-Франківському національному медичному університеті, ПЗВО «Івано-Франківська академія Івана Золотоустого», Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, закладі вищої освіти «Університет Короля Данила», а також Івано-Франківському фаховому коледжі технологій та бізнесу, відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський фаховий коледж фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України», Косівському фаховому коледжі прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, Фаховому коледжі культури та мистецтв (м. Калуш) ті ін.

Додамо, що відповідно до Положення про призначення стипендії голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації та голови Івано-Франківської обласної ради студентам закладів вищої та фахової передвищої освіти розмір стипендії становить 75% розміру академічної стипендії Президента України.

Як повідомили в департаменті освіти і науки ОДА, семеро студентів, яким призначено стипендію, стали переможцями фінального етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Серед стипендіатів є також переможці науково-практичних конференцій з міжнародною участю у галузі медицини, Міжнародної медичної студентської конференції (м. Краків), Всеукраїнського конкуру студентських наукових робіт у галузі педагогічної та вікової психології, ХІVВсеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії-2022», Кубку України з важкої атлетики, чемпіонатів України з фрістайлу серед юніорів, зі стрибків на лижах з трампліна, мистецьких фестивалів-конкурсів тощо.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.