Для шкіл Івано-Франківської області закупили 13 шкільних автобусів

В Івано-Франківську на площі перед адміністративним будинком відбулося вручення 13-и шкільних автобусів. Про це повідомили в Івано-Франківській обласній раді.

Їх у 2022 році було придбано шляхом централізованої закупівлі за рахунок освітньої субвенції з Державного бюджету та співфінансування з обласного бюджету. Транспортні засоби передані для підвезення учнів опорних закладів загальної середньої освіти.

"З початком повномасштабної агресії дуже багато автобусів з територіальних громад були вилучені на потреби армії. Але життя не зупиняється. В нашій тиловій області діти потребують підвезення до навчальних закладів. Наші хлопці і дівчата воюють на фронті не для того, щоби життя завмерло, а для того, щоб воно повноцінно тривало, щоби діти навчалися і давали ту перспективу країні, за яку сьогодні йде боротьба. Звичайно, автобусів треба значно більше. Однак нині – це такий невеликий внесок у відновлення нашої цивільної спроможності, зокрема, в такій шляхетній справі як навчання і виховання підростаючого покоління", - зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Відзначимо, що в області понад 20 тисяч учнів проживають за межею пішохідної доступності і потребують підвозу до місця навчання і додому. Підвезення учнів здійснюється 197 шкільними автобусами.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.