Прикарпатського олігарха Олега Бахматюка звинуватили у дачі хабара

17 жовтня за процесуального керівництва прокурорів #САП детективами #НАБУ повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 722 млн гривень, колишньому Голові ДФС України та у пособництві в її одержанні його раднику.

Також про підозру в наданні посадовцю неправомірної вигоди повідомлено й власнику одного з агрохолдингів та кінцевому вигодоодержувачу низки юридичних осіб, в інтересах яких така вигода надавалася.

«Установлено, що протягом 2015 -2016 років очільник ДФС України одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн гривень неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд гривень. Як встановило слідство, надання неправомірної вигоди в іноземній валюті (5,5 млн доларів США та 21 млн Євро) відбувалося із використанням низки компаній, зареєстрованих за кордоном, що належали власнику одного із агрохолдингів, а її одержання посадовцем – із використанням підприємств-нерезидентів, контроль над діяльністю яких здійснювався безпосередньо Головою ДФС України, його радником та іншими особами, пов’язаними з ним родинними відносинами», - повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Читайте також: Прикарпатського олігарха Олега Бахматюка звинуватили у дачі хабара

Для перерахування коштів між вказаними юридичними особами під виглядом надання та отримання позик або постачання продукції підозрюваними також були залучені й інші підприємства-посередники, зареєстровані за межами України. При цьому частина коштів такої неправомірної вигоди була сформована безпосередньо із грошових коштів бюджетного відшкодування ПДВ, конвертованих у іноземну валюту.

Дії колишнього очільника ДФС України кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України, його радника – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України, а власника агрохолдингу – за ч. 4 ст. 369 КК України.

Наразі вирішується питання про застосування щодо підозрюваних запобіжних заходів.

Офіційно прізвище фігурантів не називають. Але у ЗМІ пишуть, що йдеться про колишнього керівника ДФС Романа Насірова та бізнесмена Олега Бахматюка.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру колишньому власнику банку "Фінансова ініціатива" і VAB Банку Олегу Бахматюку в заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту Національного банку.

Раніше, Офіс генерального прокурора не дав дозволу Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі на сппрямування в Австрію запиту про екстрадицію бізнесмена Олега Бахматюка.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.