Померла вчителька біології фізико-технічного ліцею Надія Сорока

Педагогічний та учнівський колектив Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради глибоко сумує з приводу смерті Сороки Надії Володимирівни.

Надія Сорока – колишня учителька біології та медико-санітарної підготовки дівчат у Фізико-технічному ліцеї, учитель вищої категорії, кандидат медичних наук, доцент, лікар, активна просвітянка та громадська діячка, організатор і перший керівник ліцейного осередку Союзу Українок “Молода Українка”.

Надія Володимирівна народилася в Івано-Франківську у 1935 році. У 1957 році закінчила Станіславський медичний інститут. Захистила кандидатську дисертацію, працювала лікарем та викладачем на різних посадах у медичному інститут.

«У Фізико-технічний ліцей прийшла у 1992 році, тобто на самому початку створення навчального закладу. Запросити паню Сороку на роботу у ліцей запропонував тодішній завідувач кафедри мікробіології медінституту професор Володимир Витвицький. Він рекомендував її не лише як фахівця найвищого рівня, але і як щиру патріотку, активну учасницю процесів національного відродження і боротьби за незалежність. Саме такою Надія Володимирівна і запам’яталася колегам-педагогам та випускникам ліцею. Всього за 11 років своєї роботи у Фізико-технічному Надія Володимирівна встигла залишити у його історії дуже яскравий слід як професіонал, як людина, як українка, колега і порадниця», - повідомили у навчальному закладі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.