У Коломиї створять молодіжний симфонічний оркестр

З 21 вересня 2022 року стартував набір у Молодіжний симфонічний оркестр Коломиї. Молоді музиканти з Коломиї, Івано-Франківської та Чернівецької областей віком 14-22 роки запрошуються до участі у відборі та онлайн-прослуховуванні.

Участь можуть взяти учні або студенти музичних навчальних закладів зі спеціальностей: струнні, духові та ударні інструменти. Термін подачі онлайн-заявки до 10 жовтня включно.

У рамках прослуховування кандидати:

  • струнно-смичкових інструментів презентують запис виконання фрагмента із твору великої форми (бажано 1 частину) та п’єсу за вибором;
  • дерев’яно-духових, мідних та ударних – два різнохарактерних твори на вибір.

Відеозапис необхідно надіслати на електронну адресу: mol.orkestr@gmail.com (в листі обов’язково вказати прізвище та ім’я учасника). А також заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/6YVpvNYc2ryRRb3j9

На початку грудня відбудеться музичний кемп, де протягом тижня молоді музиканти будуть займатися з професійними викладачами та музикантами. Щоб потім зіграти спільно фінальний концерт на чолі з українською інді-поп-дівою Христиною Соловій, яка стане головним патроном оркестру та гостем програми.

А також солістом концерту буде відомий український скрипаль, лауреат багатьох престижних міжнародних конкурсів, Заслужений артист України, доктор філософії – Назарій Пилатюк. Скрипаль відзначений Золотою медаллю Академії мистецтв України, є президентським стипендіатом (2009-2020 рр.).

Відтак, учасники оркестру отримають незабутні враження та професійний розвиток. В оркестр будуть залучені діти внутрішньо переміщених осіб, а зібрані кошти будуть передані на підтримку ЗСУ після концерту.

Проєкт реалізовується за підтримки управління культури та туризму Коломийської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.