Суд звільнив від відбування покарання водійку, яка скоїла ДТП

Калуський міськрайонний суд звільнив 21-річну дівчину від відбування покарання у вигляді позбавлення волі, у зв’язку із закінченням іспитового строку.

Фахівець із «Центру пробації» звернулася до суду із клопотанням про звільнення 21-річної засудженої до покарання у вигляді позбавлення волі.

«Згідно матеріалів справи у жовтні 2019 р. в нічну пору доби засуджена рухалась по автодорозі Стрий-Чернівці-Мамалига у напрямку м. Долина. В той час, у селі Калуського р-ну поза межами пішохідного переходу, на дорогу вийшов пішохід. При наближенні до пішохода водійка керуючи автомобілем, рухалася із швидкістю 162 ± 10,9 км/год, при дозволеній швидкості у населеному пункті не більше 50 км/год, проявила неуважність, не встежила за дорожньою обстановкою, та здійснила наїзд на пішохода. У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху відбулась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пішохід отримав тілесні ушкодження», - повідомили у Калуському міськрайонному суді.

Суд встановив, що вироком Калуського міськрайонного суду дівчину визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За скоєне їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі, строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки. На підставі ст. 75 КК України дівчина звільнена від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Як вбачається із матеріалів справи, відносно засудженої за час перебування на обліку в секторі пробації складено оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення та складений індивідуальний план роботи для зменшення ризику вчинення нового кримінального правопорушення, який засуджена виконала. Дівчина нового кримінального правопорушення не вчинила, громадський порядок не порушувала, до адміністративної відповідальності не притягувалася. Тому суд звільнив дівчину від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, у зв’язку із закінченням іспитового строку.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.