Уродженець Заболотова, який скоїв крадіжки на Косівщині, отримав більше 4 років ув’язнення

Косівський районний суд виніс вирок уродженцю Заболотова, який скоїв крадіжки на Косівщині.

Обвинувачений, будучи раніше неодноразово судимим, на шлях виправлення не став, та вчинив нове умисне кримінальне правопорушення.

16 жовтня 2021, близько 01:30 обвинувачений проник на територію будинку в місті Косові, де викрав три трансформатори з мідною обмоткою, в яких загальна вага міді становила 2 кг, загальною вартістю 410 грн.

17 жовтня 2021 року вночі він повернувся до того самого будинку, де викрав бувший у використанні асинхронний трифазний двигун, вартістю 5733 грн.

18 жовтня 2021 року вночі знову прийшов до будинку та викрав бувшу у використанні камеру відеоспостереження вартістю 1130 грн., яка була закріплена на фасаді будинку.

В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні передбаченому ч. 3 ст. 185 КК України визнав повністю. Пояснив, що вчинив кримінальне правопорушення через скрутне матеріальне становище. Шкода завдана кримінальним правопорушенням ним не відшкодована в повному обсязі, оскільки він перебував під вартою, у кримінальному провадженні, яке перебувало на розгляді в іншому районному суді. Він думав, що своїми діями нікому шкоди не завдасть, оскільки викрадав майно, яке на йому думку не мало великої цінності. В судовому засіданні обвинувачений попросив вибачення у потерпілого. Також висловив думку, що якщо потерпілий заявить позов у порядку цивільного судочинства, то він його підтримає, та постарається повністю відшкодувати завдану шкоду.

Обвинувачений ствердив, що зробив для себе правильні висновки, висловив жаль з приводу вчиненого, запевнив суд, що такого більше не повториться, оскільки за час перебування під вартою, переглянув спосіб свого життя, бажає стати на шлях виправлення, просив його суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України та призначив йому за сукупністю вироків покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки 2 (два) місяці.

Вирок винесла суддя Юлія Кіцула за участю прокурора Бойчука Т.Я.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.