Прикарпатця, у якого знайшли ніж, оштрафували на 17 тисяч гривень

Фото ілюстративне

Рожнятівський районний суд виніс вирок уродженцю села Ясеня Рожнятівського району, у якого знайшли ніж, який відноситься до холодної зброї.

Обвинувачений в першій половині червня 2022 року, перебуваючи на місцевому ринку в смт. Перегінському Калуського району, придбав у невстановленою досудовим розслідуванням особи ніж з маркуванням на лезі «АК-47СССР», який відповідно до висновку судової експертизи є холодною зброєю та відповідає техніко-криміналістичним вимогам до мисливських ножів загального призначення, які є різновидом клинкової холодної зброї колючо-ріжучої дії, виготовлений промисловим способом по типу військових багнетів.

29 червня 2022 року обвинувачений, спільно з односельчанином на автомобілі «Оpel Vectra» поїхав на річку Лімницю в село Ясень Калуського району. Взяв з собою ніж та поставив його в кишеньку передньої пасажирської дверки, чим здійснив його незаконне переміщення та транспортування перевезення.

Цього ж дня, в селі Ясені Калуського району був зупинений працівниками, які під час огляду салону автомобіля виявили та вилучили ніж з маркуванням на лезі «АК-47СССР», який є холодною зброєю.

У ході судового засідання обвинувачений вину у скоєнні кримінальногоправопорушення визнав у повному обсязі, розкаявшись в скоєному. Суду пояснив, що на ринку в смт. Перегінському у невідомої йому особи купив ніж, який мав намір використовувати для забою свиней за 450 гривень та розумів, що цей ніж є холодною зброєю.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 263 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Вирок винесла суддя Л.Сокирко за участю прокурора Кравця В.В.

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.