В Івано-Франківську відбувся забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

В Івано-Франківську відбувся традиційний щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

«Ми вкотре зібралися на забіг Біжу за воїна, загиблого в АТО/ООС і від 24 лютого 2022 року. Ми дякуємо вам, що ви прийшли. І маю щиру надію, що ви тут всі присутні не з примусу. І ніхто, повірте, не переможе нашу державу тому, що за кожного загиблого прийшов наслідник. Велика слава всім, Героям та тим, хто прийшли сюди», - відзначила мати загиблого Героя Ольга Чомко.

Традиційно забіг відкрили родини загиблих наших Героїв. Символічно під наші оплески вони пробігли 50 метрів. Після них – стартували діти на 100 метрів. Дорослі ж бігли дистанції 1 та 3 кілометри. Бігунів зустрічали родини загиблих, які мали пам’ятні медалі. Їх отримав кожен учасник забігу. Також подарунки одержали діти.

«Цього року традиційний забіг став міжнародним. До нашого всеукраїнського забігу долучаються всі країни, які підтримують Україну в нашій боротьбі. Тому ми з 24 серпня по 25 вересня будемо очікувати, що кожна країна світу, яка розуміє, яку боротьбу веде наш народ і яку ціну ми платимо – пробіжить за кожного нашого Героя і в тому числі за Героя з Прикарпаття», - відзначив начальник відділу Івано-Франківської області Міністерства у справах ветеранів Володимир Веркалець.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.