Інженер, який прийняв неякісний ремонт дороги на Калущині, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Галицького району, який вчинив службову недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

У 2020 році обвинувачений був призначений відповідальним за проведення технічного нагляду за виконанням робіт по об’єкту: «Капітальний ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги С090602 Добровляни - Завій на км 6+846 км 8+035 (окремими ділянками).

27 грудня 2019 року ДП «Дороги Прикарпаття» уклало договір № 580 з директором ТОВ «ПМК-88» на виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги С090602 Добровляни -Завій на км 6+846 км 8+035. Вартість угоди перевищувала 6 млн. гривень.

«В червні - липні 2020 року, ТОВ «ПМК-88» порушуючи вимоги договору на ділянці дороги С090602 Добровляни - Завій на км 6+846 км 8+035 влаштовано товщину покриття із гарячих асфальтобетонних сумішей від 3,5 см до 4 см, а не 5 см, як це передбачено робочим проектом. У подальшому, в липні 2020 року посадовими особами ТОВ «ПМК-88» внесено недостовірні дані до акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) про влаштування асфальтобетонного покриття товщиною 5 см. Згідно висновку експертів вартість неякісно виконаних будівельних робіт на об’єкті «Капітальний ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги С090602 Добровляни - Завій на км 6+846 км 8+035 (окремими ділянками) складає 2 611 194 грн», - йдеться у вироку суду.

Обвинувачений не перевірив належним чином обсяги та якість фактично виконаних ТОВ "ПМК-88" робіт за договором, у зв’язку з чим в липні 2020 року безпідставно прийняв обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, але при цьому були включені до акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) за липень 2020 року та оплачені за рахунок бюджетних коштів.

Обвинувачений вину у вчиненому злочині визнав в повному обсязі. Пояснив суду, що протягом червня липня 2020 року у зв’язку з великим обсягом роботи, не перевірив та прийняв обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником, але при цьому були включені до акту приймання виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) за липень 2020 року та оплачені за рахунок бюджетних коштів. Розкаюється у вчиненому, просить суворо не карати, врахувати його вік, стан здоров’я.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.367 ч.2 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права обіймати посади на підприємствах, в установах чи організаціях, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функції на строк два роки без сплати штрафу. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк два роки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.