У Крилосі відбулась Всеукраїнська Патріарша проща

6-7 серпня у Крилосі відбулась Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої.

Вже від ранку люди масово почали прибувати до Княжої гори в Крилосі вітати Архієрея та Єпископа. Місцева молодь вручила хліб та сіль, як знак гостинності, а духовенство запросило Єпархів очолити святочне богослужіння.

Після чого розпочалася Архієрейська Божественна Літургія, в часі якої зі словом проповіді до вірних звернувся Владика Йосафат Мощич, пояснюючи Євангеліє.

Далі Митрополит Володимир пригадав про Спасительну місію Сина Божого, яка має зв'язок до теперішніх кровавих подій в Україні.

«В нашій єдності є сила і перемога народу. Ми зібралися в Крилосі, щоб самим набиратися сили та єднатися, цим показуючи приклад всій Україні, адже хочемо бути величним народом. Митрополит Андрей Шептицький відкрив нам нашу історію князівської Галичини, Блаженніший Любомир відновив нам нашу віру, щоб тут ми набиралися сили разом зі святою Богородицею, а Блаженніший Святослав щорічно підтримує цю прощу, яку називаємо Патріаршою».

Завершилось богослужіння спільним виконанням гімну «Боже Великий, Єдиний» в наміренні перемоги та довготривалого миру для України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.