У Калуш частково переїхав завод композитної арматури з Харкова

З початку війни у Калуську громаду релакувало вже більше 10 підприємств із територій, де ведуться активні бойові дії. Серед них – металообробні, легкої та харчової промисловості, перероблення електронних відходів.

Міський голова Калуша Андрій Найда відвідав завод будівельної композитної арматури та сітки «IMPERATYV», співвласниками якого є Андрій Загребельний та Борис Ніколенко. На початку війни у Калуську громаду з Харкова переїхали працівники підприємства, оскільки устаткування не вдалося вивезти. Все необхідне обладнання збирали тут самі, закуповуючи необхідні механізми. Перша лінія запрацювала півтора місяця тому. Всього планують запустити п’ять.

На виробництві у Харкові працювало більш як 50 осіб. У Калуську громаду евакуювалися не всі. Зараз на підприємстві працює десять: і харків’яни, і мешканці нашої громади: електрозварювальники, слюсарі, контролери якості, електрики, енергетики.

До війни потужність заводу складала півтора мільйона метрів арматури та 75 тис. квадратів композитної сітки в місяць. Сьогодні, на жаль, виробляють лише половину об’єму. Та в планах - збільшити довоєнний результат у два рази.

Підприємство експортує свою продукцію у Польщу, Угорщину, Туреччину, Йорданію.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.