Члени банди, які займались контрабандою наркотиків, отримали тривалі терміни з конфіскацією майна

Калуський міськрайонний суд виніс вироки трьом членам групи, яка займалась контрабандою наркотиків з Європи в Україну.

До банди входили уродженець Рожнятівщини, уродженець Луганщини та колишній учасник бойових дій.

Упродовж липня 2018 року-травня 2019 року члени організованої групи згідно спільно узгодженого плану та відведеної ролі кожного, неодноразово вчиняли придбання, зберігання, перевезення та контрабанду наркотичних засобів в особливо великих розмірах з Франції для подальшого їх збуту на території Івано-Франківської області.

У травні 2019 року зловмисники у м.Парижі на території підземного паркінгу готелю придбали у особи арабського походження 7000 таблеток «SUBUTEX» за 18 тисяч євро. Наркотики сховали в упаковки з пральним порошком і таким чином приховали їх для подальшого переміщення через митний кордон України за допомогою водіїв-перевізників, які не були обізнані про їх злочинні плани.

На кордоні у Львівській області приховані у транспортному засобі наркотики було виявлено і таким чином злочинну діяльність організованої групи було припинено працівниками правоохоронних органів України.

Під час обшуку в обвинувачених знайшли пістолет, гладкоствольну рушницю та карабін.

Обвинувачений в судовому засіданні вину у вчинених кримінальних правопорушеннях вину визнав повністю та вказав, що кримінальні правопорушення вчинив при обставинах, викладених в обвинувальному акті та що дійсно, що початку літа 2018 року він обговорив зі спільником можливість придбання у Франції в осіб арабського походження нарковмісних таблеток «SUBUTEX», їх транзит територією країн Євросоюзу, переупакування та приховування в орендованому житлі в м. Варшаві (Польща), та переміщення через державний кордон України з приховуванням від митного контролю, і їх подальший збут на території України через Телеграм канал, та вирішили на цьому заробляти.

Другий обвинувачений вину у вчинених кримінальних правопорушеннях вину визнав повністю. У вчиненому розкаявся. Просив суворо не карати. Також зазначив, що злочини вчинив через важке матеріальне становище. На даний час усвідомив, що вчинив неправильно, став на шлях виправлення, просив при призначенні покарання врахувати, що він одружений, у нього на утриманні є неповнолітня дитина, що раніше не судимий.

Третій обвинувачений вину у вчинених кримінальних правопорушеннях вину визнав повністю. У вчиненому розкаявся, просив суворо не карати. Також вказав, що як і інші обвинувачені, вчиняв злочини через тяжке матеріальне становище. На даний час також усвідомив свою помилку, просив при призначенні покарання врахувати те, що він є учасником бойових дій, був нагороджений грамотами, а також наявність на утриманні двох неповнолітніх дітей та того, що раніше він до кримінальної відповідальності не притягався.

Суд визнав винними усіх трьох фігурантів.

Перший обвинувачений отримав покарання у вигляді 7 (сім) років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є власністю засудженого.

Другий та третій обвинувачений отримали покарання у вигляді 6 (шість) років 7 (сім) місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є власністю засуджених.

Зокрема, суд конфіскував в дохід держави та передав на потреби Збройних Сил України два автомобілі BMW X5, які були визнані речовими доказами.

Вирок виніс суддя Олег Мигович за участю прокурора -Чемеринського Л.Я.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.