Долинянин, який продавав смарт-годинники з камерами відеостеження, відбувся умовним терміном

Фото ілюстративне

Долинський районний суд виніс вирок жителю Долинщини, який незаконно придбав та збував спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

Обвинувачений розмістив на веб-сайті власного інтернет-магазина інформацію щодо продажу технічних засобів у вигляді електронних настільних годинників, у які вбудовані приховані мініатюрні відеокамери та мікрофони, та які призначаються, згідно з їхнім описом, для прихованої відеозйомки, в т.ч. у режимі реального часу. Також він розмістив оголошення на сайтах та інтернет-аукціонах.

У жовтні 2021 року обвинувачений продав один із годинників покупцю у м.Калуші, переславши товар службою доставки.

Відповідно до висновку судово-технічної експертизи №150 від 25.11.2021 зонального експертного сектору Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ в Управлінні СБУ у Львівській області, технічний пристрій у вигляді електронного годинника знаходиться в технічно справному (робочому) стані та відноситься до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

У листопаді 2021 року обвинувачений замовив у Китаї ще три смарт-годинника. За даними експертизи, ці пристрої також відносяться до спеціальних технічних засобів негласного тримання інформації.

Обвинувальний акт надійшов до суду з угодою про визнання винуватості від 29 червня 2022 року, укладеною між начальником відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державною прикордонною службою України Івано-Франківської обласної прокуратури Бураком Богданом Григоровичем та підозрюваним.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 КК України, та призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді 4 (чорирьох ) років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування основного покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок винесла суддя Світлана Монташевич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.