Лікувальну мережу Верховинщини планують оптимізувати

Відбулась нарада щодо оптимізації лікувальної мережі Верховинського району.

В обговоренні взяли участь директор Департаменту охорони здоров'я Ігор Дмитренко, директорка Верховинської багатопрофільної лікарні Галина Кікінчук та представники влади і галузі медицини Верховинського району.

«На нараді йшлося, про необхідність не просто наблизити ті чи інші медичні послуги до пацієнта, але й зробити їх максимально якісними. Для цього, варто оптимізувати лікувальну мережу закладів охорони здоров'я області, зокрема й Верховинського району та відповідати вимогам контрактування з Національною службою здоров'я України, зважаючи на створені госпітальні округи з визначенням медичних кластерів та надкластерів. Робоча група детально проаналізувала систему охорони здоров’я Верховинщини, зібравши статистичні дані з урахуванням оптимального часу довезення пацієнтів до лікарні, кількість мешканців, потужності закладів охорони здоров'я та можливості перепрофілювання під ключові медичні сервіси, з метою покращення якості та доступності медичної допомоги й раціонального використання ресурсів громад», - повідомили в Департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Найбільшу увагу звертали на такі напрями як лікування інсультів та інфарктів, акушерство та гінекологія, спеціалізована і загальна хірургія, педіатрія і неонатологія, паліативна допомога та інше.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.