В Івано-Франківську церква УПЦ (МП) заявила про неправомірну реєстрацію статуту

Релігійна громада Різдва Христового УПЦ звернулась до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінального правопорушення у зв’язку з неправомірною реєстрацією Івано-Франківською ОДА (ОВА) нової редакції статуту релігійної громади собору Різдва Христового.

В заяві зазначається, що групою невідомих осіб вчинено підроблення офіційного документа – протоколу парафіяльних зборів громади собору Різдва Христового.

У відповідь на запит на публічну інформацію, який направила Івано-Франківська єпархія УПЦ, Івано-Франківська ОДА (ОВА) надала копію засвідченого розпорядження про реєстрацію нової редакції статуту релігійної організації “Релігійної громади УПЦ (ПЦУ) Різдва Христового м. Івано-Франківська”.

Також з відповідним застереженням Івано-Франківська єпархія УПЦ звернулася до голови Івано-Франківської ОДА (ОВА) Світлани Оніщук.

«25 червня 2022 мер м.Івано-Франківська, Руслан Марцінків, на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці вкотре звернувся до жителів міста з публікацією зазначеного Розпорядження ОДА (ОВА) та новиною щодо переходу громади УПЦ собору Різдва Христового до ПЦУ. Пан Руслан також обіцяв, що згодом анонсує час першої служби ПЦУ в соборі, в підтексті – час рейдерського захоплення храму. Тобто, очільник міста навіть не приховує, що так званий “перехід громади” відбувається за його організацією. Тож вкотре закликаємо мера міста не вдаватися до розпалювання міжконфесійної ворожнечі на Прикарпатті, не порушувати Конституцію України, закони держави та міжнародні нормативно-правові акти, в той час, коли наша країна, український народ страждає від війни. Також не докладати зусиль до організації рейдерського захоплення собору Різдва Христового – останнього духовного прихистку вірян УПЦ в області, в тому числі вимушених переселенців, а натомість чесно і сумлінно виконувати покладені на нього обов’язки перед державою та громадою міста», - йдеться у повідомленні УПЦ (МП).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.