На Надвірнянщині відкликали депутата сільради, суд підтвердив законність рішення

Івано-Франківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позовних вимог мешканця с. Цуцилова Надвірнянського району, щодо якого за народною ініціативою була прийнята постанова про його відкликання як депутата сільради.

Суд встановив, що у спірних правовідносинах Переріслянська сільська територіальна виборча комісія, яка є відповідачем у справі, не вчинила протиправних дій щодо позивача, а оскаржувана постанова була прийнята відповідно до вимог закону.

«Відповідач перевірив місце проведення зборів ініціативної групи та достовірність підписів, встановив чи була внесена пропозиція про ініціювання відкликання депутата громадянами України, які є виборцями цього виборчого округу», - йдеться у повідомленні Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

Суд зазначає, що необґрунтованими є твердження позивача про позбавлення його права на захист в зв’язку з неповідомленням його про збори виборців.

«Оскільки збори відбулись за присутності позивача, а також при обговоренні діяльності депутата йому було надано можливість надати пояснення», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.