На Коломийщині оптимізують мережу лікарень

Створення кластерних лікарень для формування актуальної спроможної мережі закладів охорони здоров'я стаціонарного профілю сучасного Коломийського району та й, в цілому й області, обговорили на робочій зустрічі в Коломиї.

Реформа вторинної ланки галузі медицини вимагає модернізації наявної мережі, зміни умов фінансування лікувальних закладів. Такі радикальні заходи потрібні щоб максимально покращити якість надання медичної допомоги.

«Варто оптимізувати лікувальну мережу вторинної ланки, зважаючи на створені госпітальні округи з визначенням медичних кластерів та надкластерів. Робоча група детально проаналізувала систему охорони здоров’я, зокрема Коломийського району, зібравши статистичні дані з урахуванням оптимального часу довезення пацієнтів до лікарні, кількість мешканців, потужності закладів охорони здоров'я та можливості перепрофілювання під ключові медичні сервіси з метою покращення якості та доступності медичної допомоги та раціонального використання ресурсів громад», - повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Учасники напрацювали рекомендації для кожного керівника лікувального закладу для створення нової моделі стаціонарної допомоги в кластері загалом та у своєму підприємстві зокрема.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.