На Прикарпатті виявляють перевищення рівнів нітратів у ранніх овочах

Фото ілюстративне

Головне управління Держпродспоживслужби Прикарпаття інформує, що останнім часом почастішали випадки виявлення спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи фактів перевищення максимально допустимих рівнів нітратів в редисці, ранній капусті, огірках, кабачках, ранньому столовому буряку; партії такої продукції були недопущені в обіг.

Зокрема, Івано-Франківською міською державною лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи в квітні 2022 року проведено 1077 експертиз овочів та фруктів, в десяти випадках встановлено перевищення максимально допустимих рівнів нітратів та не допущено в обіг 1,4 т невідповідної продукції.

«Наголошуємо: продаж продукції тваринного і рослинного походження на сільськогосподарському ринку дозволяється лише після проведення її досліджень в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи. Місця для торгівлі продукцією рослинного і тваринного походження надаються адміністрацією агропродовольчих ринків лише після проведених в державній лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи досліджень», - повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.