У Бучі рашисти вбили священника ПЦУ з Івано-Франківщини

В одному зі столичних моргів знайшли тіло священика Православної Церкви України Мирона Зваричука. Він мешкав у Бучі й на початку березня вирушив за гуманітарною допомогою. Та рашисти жорстоко його вбили, як і сотні інших громадян у Бучі. Тільки тепер рідні вбитого змогли дізнатись про долю отця, який весь цей час вважався безвісти зниклим.

Тривалий час священника шукали через місцеві групи у соціальних мережах.

«На жаль, перші свідчення, які нам вдалося отримати від мешканців вулиці Яблунській, наштовхнули нас на думку, що тіло, яке знайдено в оглядовій ямі автомайстерні на тій же вулиці, може виявитися саме тілом Мирона Юрійовича», - повідомила місцева депутатка Катерина Українцева.

У морзі тіло священника опізнали його рідні та знайомі.

«З усього було зрозуміло, що Мирона Юрійовича затримали, обшукали, забрали телефон, решту особистих речей спалили, і автоматною чергою розстріляли звичайну цивільну людину, скинувши тіло в оглядову яму... Причину смерті підтвердив і судмедексперт в морзі. Це була автоматна черга в тулуб та голову. Оскільки отвори з полицю, стріляли зі спини... Я не знаю, що стало причиною вбивства. Його не роздягали, очевидно татуювання навіть не бачили. А можливо вони вирішили, що знайшли "бандерівця", бо Мирон Юрійович з Івано-Франківщини...», - зазначила Українцева.

Тіло священника поховали на Івано-Франківщині поруч із його мамою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.