Коломиянин вкрав з автомобіля переселенця 75 тисяч гривень

Нещодавно до поліції Івано-Франківська по допомогу звернувся житель Луганської області. Заявник повідомив, що з його автомобіля невідомі особи викрали грошові кошти в сумі 2100 доларів США та 15 000 гривень.

«Завдяки злагодженій роботі працівників Івано-Франківського районного управління поліції вдалося встановити причетного до скоєння злочину. Йдеться про 35-річного коломиянина. Як з'ясували правоохоронці, зловмисник за допомогою спеціального сканера відсканував дверцята автівки заявника, звідки викрав гроші. Зокрема, в ході проведеного обшуку транспортного засобу підозрюваного вилучено частину грошових коштів потерпілого, предмет для сканування транспортних засобів та інші речові докази», - повідомили у поліції.

Також правоохоронці перевіряють можливих спільників затриманого.

Дії фігуранта кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану). Слідчі повідомили йому про підозру, невдовзі суд обере запобіжний захід.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Станом на сьогодні, незалежно від розміру вчиненої крадіжки, міра покарання обирається найсуворіша, оскільки прирівнюється до скоєння тяжкого злочину.