В Івано-Франківську затримали шахрайку, яка ошукала понад 30 переселенців

Під процесуальним керівництвом окружної прокуратури міста Івано-Франківська місцевій жительці повідомлено про підозру за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

«За даними слідства, 30-річна жінка шляхом обману заволоділа коштами внутрішніх переселенців, які через війну шукали житло на Прикарпатті. Зловмисниця, розуміючи, що попит на помешкання зріс, розмістила на сервісі онлайн-оголошень неправдиву інформацію про здачу в оренду житлового будинку в м. Яремче та готелю в с. Поляниця. Для оренди нерухомості вона вимагала передоплату коштів на банківську платіжну картку. Однак, після отримання грошового переказу, житло не надавала, а коштами розпоряджалась на свій розсуд», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

За попередніми даними, жінка ошукала понад 30 переселенців із Київської, Миколаївської та Херсонської областей, які перерахували їй по 3000 – 4000 гривень.

Викрили протиправну діяльність співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Підозрюваній обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.