Правоохоронці затримали членів злочинної групи, які займались вимаганням

Правоохоронці Івано-Франківщини повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи за вимагання, незаконне заволодіння автомобілем, поширення в суспільстві злочинного впливу і привласнення офіційного документа.

До складу організованої злочинної групи входило п'ятеро раніше судимих осіб, які упродовж серпня-листопада 2021 року на території Івано-Франківської області, застосовуючи фізичне та психологічне насильство до потерпілих, висловлюючи погрози та вимоги передачі грошових коштів, транспортних засобів та майна, заволодівали чужим майном, відчужували його та отримували від цього грошові кошти.

«Впродовж тривалого часу правоохоронці проводили комплекс заходів та за результатами зібраних доказів повідомили про підозру п'ятьом особам – двом 32-річним організаторам та трьом учасникам віком 31, 27 і 26 років, мешканцям Івано-Франківської області. Учасники групи мали затверджений план, де кожен з них виконував чіткі завдання», - повідомили у поліції.

Задокументували і припинили їх незаконні дії слідчі слідчого управління ГУНП в області, оперативники карного розшуку обласної поліції, за силової підтримки спецпідрозділів КОРД та РПОП, спільно з працівниками Управління СБУ в області та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

В ході досудового розслідування правоохоронцями проведено понад пів сотні обшуків та вилучено зброю, боєприпаси, засоби зв`язку.

«Лідери злочинного угрупування намагались поширити свій злочинний вплив. Для цього, залякували людей та «вибивали» з них гроші. У разі відмови – застосовували насильство та погрожували потерпілим фізичною розправою. СБУ встановила, що учасники угрупування захопили один з державних господарських об’єктів на території регіону. Його адміністративні приміщення, використовували як «штаб» для координації протиправної діяльності. До складу злочинного угруповання входило більше 20 осіб, у тому числі зловмисники, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів. За даними слідства, вони обкладали «даниною» місцевих жителів. Під час нападів на громадян, зловмисники використовували зброю та завдавали потерпілим тілесні ушкодження», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Невдовзі суд обере зловмисникам запобіжні заходи.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до цих злочинів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.