Податківці пішли в торговий центр, щоб розповісти підприємцям про застосування РРО

11 січня податківці прийшли у торговий центр «Універмаг «Прикарпаття», щоб нагадати підприємцям про необхідність застосування реєстраторів розрахункових операцій з 1 січня 2022 року.

Зокрема, заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС в області Ігор Кравець звернув увагу, що підприємці – платники єдиного податку ІІ-IV груп незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО, відповідно повинні видавати фіскальні чеки покупцям. За словами посадовця, отримання покупцем фіскального чека є його гарантією на товар, оскільки лише за наявності такого документа покупець матиме змогу на повернення товару в разі необхідності. Водночас, видача фіскального чека продавцем є гарантією сплати ним податків до бюджету.

Податківці розповіли про особливості застосування традиційного касового та програмного апаратів, зазначивши, що отримати програмне забезпечення для програмного РРО можна безкоштовно на вебпорталі Державної податкової служби України, а встановити його можна на будь-який гаджет: мобільний телефон, ноутбук чи планшет.

Крім цього, податківці нагадали, що фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.