На Івано-Франківщині відзначили річницю від дня народження Степана Бандери

1 січня у селі Старому Угринові Новицької ОТГ відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 113-ї річниці від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери.

Вшанувати пам’ять ідеолога і організатора українського націоналістичного руху ХХ століття прибули керівники обласної ради та ОДА, представники ветеранських організацій, вояки повстанської армії та учасники російсько-української війни. Присутні спільно помолилися за упокій душі Героя України та поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері.

Від імені обласної ради її голова Олександр Сич привітав усіх присутніх із прийдешніми різдвяними святами та з днем народження Провідника ОУН.

“Щороку першого січня їду в Старий Угринів, аби поспілкуватися з самим собою за посередництвом Степана Бандери. Бо є українським націоналістом, а український націоналізм немислимий без Нього. І ще їду, аби поспілкуватися з друзями-націоналістами – також за посередництвом Степана Бандери. Спільно з ними порозмірковувати про націю, державу, націоналізм через призму Його ідей і поглядів. Розмірковуючи сьогодні про Степана Бандеру, виокремлюю три його характеристики: 1) Степан Бандера – націоналіст, а бути націоналістом – це означає, дбати за інтереси своєї нації понад усе; 2) Степан Бандери – державник, а бути державником – це значить усвідомлювати, що національна держава є найкращим інструментом захисту інтересів своєї нації; 3) Степан Бандера – Герой, а це означає, що він відзначався непересічною жертовністю у боротьбі за інтереси Української нації і за постання національної держави“, – підкреслив Олександр Сич.

Голова обласної ради також акцентував, що потрібно мати ідеал, з якого брати приклад, але не треба мати ідола, сподіваючись, що він за тебе все зробить.

“Бандера не сподівався, що хтось визволить українську націю і побудує Українську державу. Він жертвував для цього власним життям. Тому, прийшовши сьогодні до Бандери, будьмо, як він: націоналістами, державниками і не сподіваймося, що нам Європа чи Америка побудує державу, захистить від московського загарбника. Ні. Якщо ми хочемо бути як Бандера, то повинні розуміти – тільки ми і тільки власними зусиллями можемо подбати про себе, націю і державу“,- наголосив Олександр Сич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.