Віктор Ляшко: причиною трагедії у Косові став людський фактор

Людський фактор став причиною страшної пожежі у реанімаційному відділенні Косівської центральної районної лікарні. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За інформацією ДСНС України, спалах стався через недотримання елементарних протипожежних норм. Через займання троє людей загинуло та троє постраждали, також одна людина померла від коронавірусної хвороби.

«Приношу щирі співчуття родинам загиблих. Окремо хочу подякувати медичним працівникам Косівської лікарні, які ще до прибуття вогнеборців встигли евакуювати й врятувати життя 12 пацієнтів. Окрім того, на місці всю ніч працювали 8 бригад екстреної медичної допомоги. Наразі, одного із постраждалих медиків готують до аеромедичної евакуації для надання високоспеціалізованої допомоги в київському Опіковому центрі. Іншим постраждалим надають відповідну медичну допомогу в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. Звертаюсь до керівників медичних закладів, ще раз наголосіть про важливість дотримання правил безпеки, адже ці елементарні речі рятують життя», - зазначив Ляшко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.