Після трагедії у Косові у лікарнях перевірять пожежну безпеку

29 грудня під керівництвом міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова відбулася нарада щодо подолання наслідків пожежі в Косівській центральній районній лікарні та в подальшому запобігання таких трагедій.

На нараді було вирішено пожвавити невідкладні перевірки лікарень на стан пожежної безпеки, а також провести відповідні навчання щодо протипожежних заходів для всіх підрозділів галузі охорони здоров'я.

Нагадаємо, що саме елементарна необізнаність та недотримання правил безпеки, спричинили в косівській центральній районній лікарні страшну трагедію з людськими втратами та постраждалими. В реанімації закладу одночасно працювали п'ять кисневих концентраторів, що стало причиною перенасичнння повітря киснем. Після смерті від COVID-19, одного з пацієнтів в реанімаційній палаті, працівник закладу запалив традиційну заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню та перенасиченого киснем повітря в реанімаційній палаті, миттєво спалахнуло медичне обладнання та інші предмети. Пожежу вдалося локалізувати та погасити за 15 хвилин, проте без жертв, на жаль, не обійшлося.

Директор департаменту охорони здоров'я Ігор Дмитренко закликає керівників медичних установ бути максимально обережними та обачними в роботі з кисневими системами, неухильно дотримуватися правил експлуатації кисневого обладнання та суворо заборонити використання відкритого вогню в реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.