В ІФНМУ презентували колекцію футбольних значків

Івано-франківський колекціонер Зенон Фурикевич передав Івано-Франківському національному медичному університету власну колекцію з понад 1500 значків на футбольну тематику.

Історію вітчизняного футболу у нагрудних знаках відтепер можна переглянути в головному корпусі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання (вул. Целевича, 34).

«Зенон Фурикевич збирав свою унікальну колекцію понад 30 років, починаючи з 1961 року. Найдавніші експонати датуються ще 1930-ми роками. Він сам з дитинства грав у футбол, навіть був чемпіоном міста і області, виступав за збірну області в чемпіонаті СРСР. «Збирав їх під час робочих відряджень, коли відвідував збори клубів колекціонерів у Львові, Києві, Москві та багатьох інших містах, — розповідає Зенон Фурикевич. — Тоді не було Інтернету, як це є зараз, тож колекціонування забирало багато часу, треба було зустрічатися з людьми, домовлятися, обмінюватися. А зараз я вже старший чоловік, і хочеться, аби колекція збереглася, і була доступною для перегляду всіх, хто цікавиться футболом, тому вирішив її передати медичному університету», - повідомили в пресслужбі ІФНМУ.

На церемонію відкриття завітало чимало шанувальників футболу, нинішні гравці та ветерани. Ректор ІФНМУ професор Микола Рожко підписав із колекціонером офіційні документи про передачу колекції.

«Така колекція — це ціле життя людини, і ми можемо лише подякувати панові Зенону за його працю і наполегливість, — каже ректор. — Цю колекцію тепер можуть переглянути наші студенти, викладачі і просто кожен охочий. Тут зібрана ціла історія нашого футболу».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.