Патріарх Святослав передав ІФНТУНГ рідкісну мозаїку Херувима

14 грудня в рамках свого візиту в Івано-Франківський національний університет нафти й газу, Отець і Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав завітав до центрального корпусу в Геологічний музей.

Екскурсію по музею Геології для Блаженнішого Святослава провела провідна інженерка інституту - п. Галина Боднар. Музей налічує шість систематичних колекції, одна з яких отримала статус національного надбання, а саме мінералогічна колекція.

В знак подяки Патріарх зробив подарунок для музею у вигляді мозаїчної ікони, яку створив о. Євген Андрухів – голова комісії сакрального мистецтва Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

«Щиро вдячний за подаровану унікальну нагоду споглядати Божу Мудрість та красу Божого творіння, увічнену у збірці унікальних експонатів Вашого геологічного музею. Щиро вдячний засновникам, дослідникам та працівникам музею за збереження і розвиток цього національного скарбу України», - подякував Отець і Глава УГКЦ.

Для створення ікони мозаїст використав каміння з п’яти континентів. В богослов’ї образ Херувима – це своєрідний міст між Богом і людиною. На іконі можна побачити, як одне крило спрямоване зверху вниз, що символізує те, що Господь з небес прийшов до людини. А друге крило напрямлене вверх, що символізує піднесення людини до неба.

Обличчя ангела зроблене із білого каменю гальки «Тасос», тому що безколірність символізує ангельську чистоту. Округлі форми крил є підтвердженням того, що ангели мають початок, але не мають кінця. Німб – символ святості, бо ангели – без плями гріха. Лінії, що навколо лику, втілюють зв'язок земного і небесного. На іконі переважають 2 кольори – зелений, як символ життя та голубий, як символ неба.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.