У Рогатині вшанували пам’ять 24 розстріляних борців за волю України

13 грудня рогатинці вшанували пам'ять 24 розстріляних під час німецької окупації, заарештованих за приналежність до УПА. Про це повідомили у Рогатинській міській раді.

Це були вихідці з Бережанського, Теребовлянського, Підгаєцького, Козівського, Галицького та Букачівського районів. Героїв пом'янули молитовно, поклавши запалену свічу до підніжжя монумента.

«Як свідчать спогади очевидців, близько 14 години німецька поліція почала зганяти людей до церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що в центрі Рогатина. Люди заповнили вулицю і теперішню територію Рогатинської спеціальної школи. З машин вийшло 29 арештованих – вимучені, без ніякої надії на порятунок. Біля церковної огорожі заздалегідь була підготовлена трибуна, стояв стіл. Арештованих змусили ставати на коліна перед трибуною і нагинати голови до землі. На трибуну піднявся німецький офіцер і перекладач. Було зачитано вирок – розстріл на місці. Відтак засуджених до страти викликали по 5-6 осіб і ставили біля стіни...», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.