Прикарпатець, який обікрав квартиру заробітчанки, отримав сім років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо жителя Івано-Франківського району, який скоїв квартирну крадіжку.

Обвинувачений вже був засуджений за майнові злочини у 2008 та 2011 роках.

28 квітня 2019 року обвинувачений проник у квартиру на першому поверсі будинку та викрав 36 тис. євро, побутову техніку, ювелірні та хутрові вироби. Загальна майнова шкода перевищила 1 млн. гривень.

«Обвинувачений в судовому засіданні свою вину не визнав. Водночас, не зміг пояснити наявність його відбитків пальців, слідів ДНК найдених в квартирі потерпілої та вилучених речей потерпілої за місцем проживання обвинуваченого. Вважає, що вони могли бути фальсифіковані та підкинуті йому працівниками поліції. З урахуванням наведених обставин, просив виправити його за пред`явленим обвинуваченням», - йдеться у вироку суду.

Незважаючи на те, що обвинувачений свою вину не визнав, його вина у вчиненому доводиться сукупністю доказів.

Потерпіла повідомила, що з її квартири викрали 36 тисяч євро, які вона заробила, перебуваючи на роботі 10 років в Італії. Також вона підтвердила, що в ході досудового розслідування за місцем проживання в обвинуваченого було вилучено її проїзний документ з її особистими даними, який вона отримала перебуваючи в Італії на роботі.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.185 ч.5 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк сім років з конфіскацією всього належного йому майна.

Крім того, суд задовільним цивільний позов потерпілої, за яким обвинувачений має виплатити їй спричинену злочином майнову шкоду.

Вирок винесла колегія суддів у складі Олега Лазаріва, Інесси Болюк та Олесі Зеленко за участі прокурорки Калинчук Л.М.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.