Помер журналіст Богдан Вівчар

На 80 році помер колишній журналіст газети «Галичина» Вівчар Богдан Дмитрович.

Богдан Вівчар – член Правління обласної «Просвіти», головний редактор газети «Галицька просвіта», активний громадський діяч, відомий в області журналіст.

Біографічна довідка

Вівчар Богдан Дмитрович (12.02.1942, с. Сілець Тисменицького р-ну Івано-Франківської обл.) – журналіст, редактор.

Навчався на факультеті журналістики Львівського державного університету ім. І. Франка. Отримавши диплом цього ВНЗ, він працює у Волинській обласній молодіжній газеті. З березня 1969 р. – на роботі в Івано-Франківській обласній газеті «Комсомольський прапор»: власкор, завідувач відділу, відповідальний секретар. З листопада 1975 р. – редактор видання.

У 1979-1980 рр. Б. Вівчар працює завідувачем відділу сільського господарства обласної газети «Прикарпатська правда», згодом – власкором ТАРС-РАТАУ в Івано-Франківській області. 1984 року він знову повернувся в «Прикарпатську правду» – очолив відділ промисловості, будівництва, транспорту і зв’язку.

З початку пробудження національної свідомості серед наших краян на початку 90-х років минулого століття Б. Вівчар займає національно-державницьку позицію. Коли у травні 1990-го було створено газету «Галичина», він працює тут завідувачем відділу суспільно-політичного життя, суспільно-політичних проблем, політичним оглядачем, редактором відділу політики.

Водночас із виходом «Галицької Просвіти» стає її редактором. Брав активну участь у Майдані – Маріуполі, Одесі, Одеській області, Києві.

Нагороджений медаллю «Будівничий України».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.