Аварію на Бурштинській ТЕС розслідує управління Держпраці

Через ситуацію на Бурштинській ТЕС, яка призвела до травмування чотирьох осіб, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук відбулося позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Нагадаємо, що ввечері 28 листопада о 22:12 на ВП «Бурштинська ТЕС» AT «ДТЕК Західенерго» внаслідок розгерметизації екранної труби діаметром 60 міліметрів відбувся викид газопарової суміші та газів з топки котла. Через це постраждало четверо працівників, котрі отримали значні опіки. Наразі стан одного потерпілого критичний, другого – стабільно важкий.

«Бурштинська ТЕС – це об’єкт підвищеної небезпеки, на якому в обов’язковому порядку повинні бути дотримані усіх заходи безпеки, – наголосила Світлана Онищук. – Разом з тим, головним завданням кожного керівника підприємства є гарантування робітникам безпечних умов праці, що не було забезпечено на Бурштинській ТЕС. Через нехтування правилами безпеки постраждало четверо людей».

Зазначалося, що на підприємстві неодноразово проводилися перевірки, в ході яких було встановлено відсутність належного протипожежного водопостачання. Також тут немає централізованої системи оповіщення про виникнення надзвичайних ситуацій.

Наразі причини виникнення надзвичайної ситуації розслідує управління Держпраці в області. За попередніми висновками, однією із версій аварії є зношеність обладнання. Результати будуть оприлюднені впродовж 15 днів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.