Житель Коломийщини, який вчинив стрілянину на АЗС, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок жителю Коломийщини, який на АЗС з пістолета вистрелив в обличчя потерпілого.

3 травня 2021 року у нічний час на АЗС у с. Черемхові Коломийського районуі, обвинувачений з метою самоутвердитись в очах інших осіб, поводився агресивно, з хуліганських спонукань, взяв з автомобіля марки «Mercedes-Benz» вогнепальну зброю - пістолет «ZORAKI-MOD 941-S», з якого здійснив постріл в обличчя потерпілого, чим спричинив йому тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, які спричинили тривалий розлад здоров’я, але не були небезпечними для життя в момент спричинення.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому. Він та захисник просять суворо не карати обвинуваченого, врахувавши також, що в нього на утриманні є малолітня дитина, його дружина перебуває в стані вагітності, а також відсутність претензій потерпілих, внаслідок відшкодування ним завданої шкоди, та погоджуються із запропонованим прокурором покаранням із звільненням від його відбування на підставі ст.75 КК України.

Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого, суд вважає щире каяття, добровільне відшкодування збитків, відсутність претензій з боку потерпілого та прохання не призначати суворе покарання. Дана позиція висловена потерпілим в заяві від 23.07.2021 року (а.с.28), тобто ще до закінчення підготовчого провадження в суді.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки 6 (шість) місяців. На підставі ст. 75 КК України звільнив засудженого від відбування визначеного остатачного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок виніс суддя Олександр Калинюк прокурора Юркевича Р.М.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.