В ІФНТУНГ презентували оновлений Геологічний музей

22 листопада в Івано-Франківському національному університеті нафти і газу презентували оновлений Геологічний музей.

Його мінералогічна колекція є однією з кращих у Європі, а у 2007 році постановою Кабінету Міністрів була визнана науковим об’єктом, що становить національне надбання України.

«Корисні копалини України, мінерали, петрографія, історична геологія і палеонтологія – експонатів понад 10 тисяч і всі вони збиралися більше 140 років на виставках, у приватних колекціонерів, у музеях по всьому світу. Колекцію й зараз поповнюють викладачі ІФНТУНГ, які привозять мінералогічні взірці з далеких мандрівок. В окремій вітрині експонуються дари зарубіжних друзів і партнерів університету», - йдеться у повідомленні ІФНТУНГ.

Реконструювати музей вдалося завдяки реалізації проєкту HE-CROSS із розвитку транскордонного співробітництва щодо популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на транскордонній території Румунії й України.

У межах проєкту для Геологічного музею ІФНТУНГ було виділено понад 100 тисяч євро на ремонтні роботи у виставковій залі й адміністративних приміщеннях музею, виставкові вітрини; системи кондиціонування, безпеки, відео спостереження, встановлення інфрачервоних обігрівачів, інтерактивної панелі, підставки для експонатів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.