У Яремчі планують підвищити тарифи на воду на 15%

Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м.Яремчі планує здійснити зміну діючих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення з 01.01.2022 року. Про це повідомили у Яремчанській міській раді.

«В результаті змін у ціновій ситуації на ринку електричної енергії, оплати праці, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, планові витрати підприємства на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення зросли. Зокрема, питома вага заробітної плати в загальній сумі витрати становить 68%. В результаті збільшення мінімальної заробітної плати у відповідності до діючого законодавства тільки у 2022 році зростуть планові витрати на заробітну плату. Пропорційно до росту рівня заробітної плати збільшились відрахування на соціальні заходи на 15% від загальної суми витрат. У зв’язку зі збільшення у 2022 році тарифу за електроенергію (з 1.82 грн 1кВт/год до 2.0 грн. за 1кВт/год) відповідно збільшились на 10% витрат підприємства за спожиту електроенергію», - повідомили на підприємстві.

ВУВКГ звернулось до виконавчого комітету Яремчанської міської ради із заявою та розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.