АМКУ дозволив азербайджанцям купити «Івано-Франківськцемент»

Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії «Telco Investments B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди) на опосередковане [через підконтрольне йому ТОВ «ЦЕМІН УКРАЇНА» (м. Київ, Україна)] придбання акцій ПрАТ «Івано-Франківськцемент» (с. Ямниця, Тисменицький р-н, Івано-Франківська обл., Україна), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.

Крім того, надано дозвіл компанії «Telco Investments B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди) на набуття контролю над ТОВ «Івано-Франківськ-Гіпс» (с. Ямниця, Тисменицький р-н, Івано-Франківська обл., Україна). Концентрація може бути здійсненна протягом трьох років з дня прийняття рішення.

Також надано дозвіл на узгоджені дії у вигляді виконання положень про утримання від конкурентних дій та переманювання працівників, передбачених пунктом 8.1. проекту Договору купівлі-продажу акцій ПрАТ «Івано-Франківськцемент» (с. Ямниця, Тисменицький р-н, Івано-Франківська обл., Україна), укладеного між компаніями «Telco Investments B.V.» (м. Амстердам, Нідерланди) і «CemInWest SA» (м. Штайнхаузен, Швейцарія), строком на чотири роки.

Зазначимо, компанії, які придбали акції ПрАТ «Івано-Франківськцемент», входять в холдинг NEQSOL. Кінцевим бенефіціаром холдингу називають азербайджанця Насіба Хасанова.

Про холдинг NEQSOL

NEQSOL Holding – це диверсифікована група компаній, що працюють у енергетичній, телекомунікаційній, високотехнологічній та будівельній індустрії у Великобританії, США, Туреччині, Азербайджані, Україні, Грузії, ОАЕ тощо. Холдинг об'єднує понад 30 дочірніх компаній, багато з яких є лідерами ринку з досвідом роботи понад два десятиліття у відповідних галузях. До них належать компанії Nobel Oil Services, Nobel Upstream, Bakcell, Vodafone Ukraine та Norm, найбільший виробник цементу на Південному Кавказі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.